Γιατί να προτιμήσετε κρεβάτι με αποθηκευτικό χώρο

Ψάχνετε να αλλάξετε το παλιό σας κρεβάτι και δε μπορείτε να αποφασίσετε αν χρειάζεστε πραγματικά κρεβάτι με αποθηκευτικό χώρο; Στη σύγχρονη εποχή οι υλικές ανάγκες και τα προσωπικά μας αντικείμενα αυξάνονται όλο και περισσότερο. Το κρεβάτι με αποθηκευτικό χώρο είναι ένας πολύ καλός τρόπος να εξοικονομήσετε πολύτιμο χώρο από ντουλάπες και ντουλάπια. Τα ρούχα και τα λευκά είδη ανέκαθεν έπιαναν πολύ και πολύτιμο χώρο μέσα σε ένα σπίτι. Κάποια είναι απαραίτητα για εμάς, συνεπώς δεν μπορούμε να τα αποχωριστούμε αλλά ο όγκος τους τα κάνει πολύ συχνά πολύ δύσχρηστα στην αποθήκευση και τη φύλαξη και κάποια άλλα μπορεί να έχουν μεγάλη συναισθηματική αξία.

Πέρα από το χώρο που καταλαμβάνουν, μία επιπλέον δυσκολία είναι ότι πρέπει να φυλάσσονται σε ειδικές συνθήκες, προφυλαγμένα από υγρασία και σκόνη. Ειδικά λευκά είδη όπως τα παπλώματα https://anemos.gr/collections/paplwmata που δε τα χρησιμοποιούμε για αρκετούς μήνες μέσα στο χρόνο, πρέπει να βεβαιωθούμε ότι ο τρόπος αποθήκευσής τους έχει γίνει με προσοχή.

Αν έχετε προσπαθήσει στο παρελθόν να χωρέσετε στις ντουλάπες του σπιτιού σας τα καλοκαιρινά ρούχα σας, τα χειμωνιάτικα και λευκά είδη όπως παπλώματα, κουβέρτες, παπλωματοθήκες σίγουρα θα γνωρίζετε πόσο πολύς χώρος απαιτείται για αυτό.

Αυτός ο χώρος μπορεί να εξοικονομηθεί πολύ εύκολα επιλέγοντας ένα κρεβάτι με αποθηκευτικό χώρο. Τα κρεβάτια αυτά έχουν ένα ειδικό τελάρο στο οποίο μπορείτε να αποθηκεύσετε όσο μεγάλα αντικείμενα χρειάζεται έχοντας παράλληλα άμεση επαφή και πρόσβαση σε αυτά. Πριν τα τοποθετήσετε μέσα, φροντίστε να τα αποθηκεύσετε όλα σε αδιάβροχες και προστατευτικές θήκες ώστε να τα προφυλάξετε από τις εξωτερικές συνθήκες. Χωρίστε τα στις θήκες, βάση του είδους τους και του πόσο άμεσα ή συχνά θα τα χρειαστείτε. Για παράδειγμα, αν τοποθετήσετε σεντόνια, κουβέρτες και κουρτίνες θα πρέπει να τα ταξινομήσετε ώστε να έχετε άμεση πρόσβαση στα σεντόνια που θα τα χρησιμοποιείται πιο συχνά.

Τέλος, για τα είδη που καταλαμβάνουν μεγάλο όγκο όπως τα παπλώματα και οι κουβέρτες καλό είναι να προμηθευτείτε ειδικές θήκες ή κουτιά σε διάφορα μεγέθη, τα οποία συρρικνώνονται με τη χρήση ηλεκτρικής σκούπας. Η σκούπα αφαιρεί τον αέρα τόσο από τη σακούλα όσο και από το πάπλωμα και την κουβέρτα σας με αποτέλεσμα να μειώνεται κατά πολύ ο όγκος των αντικειμένων. Η αποθήκευση σε κενό αέρος έχει ένα επιπλέον πλεονέκτημα καθώς προστατεύει απόλυτα τα λευκά είδη σας από υγρασία, σκόνη και διατηρούνται φρέσκα και μυρωδάτα ακόμα και μετά από αρκετούς μήνες. Οπότε, το κρεβάτι με τον αποθηκευτικό χώρο σίγουρα θα σας βοηθήσει στην καλή οργάνωση και αποθήκευση όλων των αντικειμένων.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο